Info & Kosten

Mijn therapeutische werkwijze is een uitnodiging om te kunnen zijn wie je werkelijk bent. Jouw wens en intentie vormen de rode draad in ons werk.

Gehoord worden

Je krijgt mijn oprechte aandacht. Je zult gezien en gehoord worden. Met ruimte voor lichtheid en humor tijdens de sessies.

Gelijkwaardige relatie

Heling komt vanuit jouzelf, vanuit jouw innerlijke wijsheid. Mijn taak is om je te helpen die kracht en wijsheid in jezelf te gaan herkennen.

Open houding

Ik benader iedereen met een open houding en nieuwsgierigheid. Zo zorg ik voor een veilige sfeer waarin je jouw kwetsbaarheid kunt tonen.

Wat kun je verwachten?

Bij een eerste afspraak laat ik je kennis maken met mijn manier van werken. Mijn werkwijze is een combinatie van het gesprek met ervaringsgerichte methodieken die ik afstem op jouw wensen en op wat jouw lichaam aangeeft.

Wanneer deze werkwijze je aanspreekt en ik het gevoel heb dat ik je voldoende kan bieden, kunnen we een vervolg afspraak plannen. Daarna zal ik je een formulier toesturen waarin een aantal vragen staan die van belang kunnen zijn voor de vervolg sessies.

Omdat de sessies vrij intensief zijn, kan het fijn zijn na afloop wat tijd voor jezelf te reserveren.

De sessies kunnen zowel live als online plaatsvinden.

Wetenschappelijk onderbouwde methodieken

Somatic Experiencing (SE) en het Neuroaffective Relationele Model (NARM) vormen de basis van methodieken van waaruit ik werk. 

Andere methodieken die ik kan verweven zijn ondermeer:

 • Neuro-affectieve Ontwikkelingspsychologie (NADP, Marianne Bentzen)
 • Somatic Attachement Training Experience (Diana Poole-Heller)
 • Polyvagaal-geinformeerde Therapie (Stephen Porges, Deb Dana)
 • Soma Embodiment (Sonia Gomes)
 • Internal Family Systems Therapy (IFS, Richard Schwartz). 

Tarieven

 • Psychosociaal consult: €115 per uur. Deze sessies worden door de meeste verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed via de aanvullende verzekering.
 • Individuele coaching sessie/supervisie voor professionals: €115 per uur. Deze sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. De praktijk is vrijgesteld van btw.
 • Zakelijke coaching: tarief op aanvraag.
 • Leersessie/Individuele supervisie (voor SE studenten): tarief Bodymind Opleidingen

“Ik heb Marielle leren kennen als assistente bij de opleiding Somatic Experiencing die ik volgde. Aldaar ervoer ik al meteen een zachte maar krachtige vrouw die met veel afstemming en respect mijn eigen leerproces heeft ondersteund. Tijdens deze opleiding heb ik meerdere leersessies mogen ontvangen. Na mijn opleiding ben ik persoonlijke sessies gaan doen bij Mariëlle.

Ik waardeer haar kennis en kunde van onder andere Somatic Experiencing, Neuro Affectief Relationeel Model en Internal Family Systems, welke zij op een passende manier weet te integreren en toe te passen. Marielle heeft mij geholpen te vertragen en nieuwsgierig te onderzoeken. Ze heeft me persoonlijk en professioneel bekrachtigd en aangemoedigd om mijn nog onontdekte capaciteiten in te zetten en ik voel me volwassener geworden in de jaren dat ik sessies gevolgd heb bij haar.”

Het verzetten of afzeggen van een afspraak

Indien je verhinderd bent, dient een afgesproken sessie ten minste 2 werkdagen van te voren te worden afgemeld. Bij geen of te late afmelding wordt 1 uur in rekening gebracht.

Privacybeleid

Vanuit de WGBO ben ik wettelijk verplicht een dossier van de administratieve gegevens en verslagen van de sessies bij te houden. Deze gegevens bewaar ik in een beschermde omgeving. De details vind je in het privacybeleid.

Beroepsvereniging

Mijn praktijk is aangesloten bij de Vereniging van Integraal Therapeuten. Ik heb ook een licentie bij de bij de koepelorganisatie RBCZ.

De RBCZ registreert beroepsbeoefenaren in de complementaire alternatieve zorg en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten. Het tuchtrecht van RBCZ is ondergebracht in een aparte stichting, namelijk TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg).

Klachtenregeling

Hoewel ik mijn uiterste best doe om een goede kwaliteit van zorg te bieden, kan het gebeuren dat je een klacht hebt.  Graag nodig ik je dan uit de onvrede of klacht eerst met elkaar te bespreken en te zien of we er samen uitkomen.

Mochten we er niet samen uitkomen, kun je contact opnemen met een klachtenfunctionaris. Dit valt onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Je kunt daarvoor contact opnemen met mijn beroepsvereniging de VIT . Via de VIT ben ik tevens aangesloten bij de geschilleninstantie SCAG.

Licenties

 • VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten)
 • RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
 • Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg)
 • SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidzorg)
 • Mijn inschrijving bij de KvK is 30261783