Over Marielle

In mijn praktijk begeleid ik al vele jaren mensen die worstelen met de nadelige gevolgen van stress, traumatische ervaringen of een traumatisch verleden. 

Naast het geven van individuele therapie en coaching werk ik ook met groepen. Ik begeleid aankomende trauma-therapeuten in hun leerproces, bied ondersteuning aan collega’s uit hetzelfde werkveld en geef trainingen en workshops.

Ik ben een leergierig mens en hou van studeren en leren van en samen met anderen. Ik verwonder me iedere dag opnieuw over de wijsheid van ons lichaam en brein en geniet ervan me daar in te verdiepen.

Mijn missie

Mijn missie is om je effectieve begeleiding te bieden bij je persoonlijke groei op een manier die bij je past. De weg naar jouw eigen kracht te vinden, zodat je je kunt verbinden met jezelf en met anderen, weer terug kunt veren na tegenslag en beslissingen kunt nemen waar je hart blij van wordt. 

Musicus en therapeut

Na mijn afstuderen aan het conservatorium werkte ik vele jaren als solist en zangdocente. Ik zong solistisch bij koren, in Barokopera’s en had een eigen barok-ensemble. Hoewel ik enorm genoot van de muziek en het samenwerken met andere musici, ervoer ik rond concerten en audities een toenemende ongezonde vorm van stress.

Vanuit mijn eigen zoektocht naar de oorzaken van dit steeds terugkerende patroon, besloot ik mijn eerder gestarte studie klinische psychologie te verruilen voor een lichaamsgerichte therapieopleiding. Toen ik hierna in aanraking kwam met Somatic Experiencing vond ik de antwoorden op mijn vragen en kreeg ik stap voor stap de rust en het vertrouwen in mijn lichaam terug die ik was kwijtgeraakt.

Vanuit dankbaarheid en verwondering dat zulke hardnekkige symptomen konden verdwijnen, besloot ik mijn energie en aandacht volledig aan mijn praktijk voor traumaverwerking en vervolgstudies te besteden. Hoewel de muziek mij nog steeds dierbaar is, heb ik daar nooit spijt van gehad. 

Voorliefde voor Zweden

Naast mijn werk heb ik een voorliefde voor Zweden, waar ik een aantal jaren met mijn gezin midden in het bos heb gewoond. Op deze plek in de natuur, waar ik ieder seizoen naar terugkeer, zijn het de eenvoud van het leven, de rust en de ruimte die me blijven raken en nieuwe energie geven.

“Ga er niet vanuit dat je innerlijke criticus is wat je denkt dat het is… Het is een deel van je dat probeert je te beschermen en als je daar zo naar kunt kijken zal het niet langer dezelfde macht over je hebben”

Richard Schwartz, grondlegger van Internal Family Systems Therapy